Φεστιβάλ Ακαδημιών ΟΠΑΠ 3/6/2018 (Γήπεδο Καλλιθέας)

Η Ακαδημία του Εθνικού ΟΦΠΦ έχει επιλεγεί μετά από αυστηρή αξιολόγηση, για το πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ».
Αυτό είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών.  Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές - Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.

Ο ΟΠΑΠ διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, μεγάλες γιορτές αθλητισμού - φεστιβάλ σε δέκα πόλεις της Ελλάδας. Το ταξίδι των Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με μια μεγάλη γιορτή / φεστιβάλ στο γήπεδο της Καλλιθέας την Κυριακή 3/6. Ακολουθώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.
Οι μικροί, (από ακαδημίες των νομών Αττικής, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, Εύβοιας κλπ) θα πάρουν μέρος σε παραολυμπιακά και ολυμπιακά αθλήματα, διαδραστικά παιχνίδια άθλησης και ενυδάτωσης, άλλες δραστηριότητες καθώς και παιχνίδια ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία σε 12 διαμορφωμένους χώρους (5χ5) εντός του γηπέδου.
Αναμένεται να γίνουν ακόμη επιστημονικές ομιλίες για θέματα που απασχολούν τους γονείς . Στο φεστιβάλ της Καλλιθέας θα συμμετέχουν και πρεσβευτές του αθλητισμού (παλαίμαχοι άσσοι, προπονητές εθνικών ομάδων, διακεκριμένοι αθλητές άλλων αθλημάτων κλπ), οι οποίοι θα δώσουν πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά.
Η Ακαδημία μας θα συμμετέχει με την παρουσία της Σχολής μας στα Βοτσαλάκια και του Διευθυντή της κ. Γρηγοριάδη Αντώνη , με 100 παιδιά και τουλάχιστον 150 γονείς και κηδεμόνες στην μεγάλη αυτή γιορτή του παιδικού αθλητισμού, που θα γίνει την Κυριακή 03.062018 και ώρες  09.30-14.00 στο γήπεδο της Καλλιθέας.